DOĞAL MAKYAJ ( NO MAKEUP MAKEUP)

doğal makyaj nasıl yapılır

Yeni makyaj trendlerinden 'Makyaj Yok Gibi Makyaj' diğer bir söyleyiş ile 'No Makeup Makeup' bu aralar oldukça gündemde. Defilelerde ya da sokakta sık sık başvurulan bir makyaj tekniği olan 'No Makeup Makeup' kış aylarının olduğu gibi yazında vazgeçilmeyen trendlerin olacak gibi. Peki bu makyaj nasıl yapılır? Nasıl ürünler tercih edilmelidir? Hangi ürünler kullanılmamalıdır? Tüm bu soruların cevabını şimdi veriyorum.

doğal makyaj nasıl yapılır

Doğal bir makyaj ya da farkedilmeyen bir makyaj yapmak istiyorsak ilk olarak altın kurala dikkat etmeliyiz. Altın kural ne mi? Tüm kozmetik ürünlerinizin krem ya da likit yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. İşte altın kural. Bunun nedeni ise krem yapıda olan ürünlerin toz yapıdakilere oranla çok daha doğal ve sağlıklı bir görünüm vermesidir. Bundan dolayı özellikle pudralar bu makyajlar için uygun değillerdir. Sadece transparan pudra kullanılmalı bu ürünün de kullanım amacı makyaj sabitlemek olmalıdır.
Diğer bir adım ise koyu dudaklardan ve koyu gözlerden kesinlikle vazgeçilmelidir. Bu şekilde yapılan bir makyaj hiçbir şekilde doğal durmaz. Dudaklarda daha nude ve şeftali tonları kullanmalı. Hatta lip balmlar bu makyaj için biçilmiş kaftandırlar. Gözlerde ise yoğun olmayan bir maskara yeterlidir. Gerek duyarsanız eğer maskaradan önce kirpiklerinizi kıvırırsanız daha yoğun bir kirpik görünümü elde edebilirsiniz.
Son önemli nokta ise highlighter yani aydınlatıcı kullanılmalıdır. Ancak kesinlikle toz halindekiler tercih edilmemelidir. Daha doğal bir duruş için likit olanları tercih edilmelidir. Bu adım cildinizin daha parlak, canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır.

Yorumlar